Від написання резюме до роботи твоєї мрії

👩‍💻Пошук роботи, це завжди дещо виснажливий емоційно, але в той самий час драйвовий процес. І цей процес неможливо розпочати, якщо не підготувати свою візитівку — резюме, яке повинно сформувати перше і, що дуже важливо, позитивне враження про вас у рекрутера та/або майбутнього керівника.

То як правильно скласти резюме, яких принципів дотримуватись, щоб ціль отримати омріяний офер була досягнута?

  1. Перше і найважливіше — будьте чесні з собою:
    🔸Визначте для себе яка роль в компанії вам найбільш цікава і до яких функцій у вас є найбільше хисту, теоретичної бази й професійної експертизи.
    🔸Яку цінність для компанії ви можете привнести.
    🔸Яку цінність для себе ви хочете отримати від компанії.
  2. Друге — промоніторте класифікатори посад і назви посад на job-сайтах, щоб визначити яким заголовком обрамити ваше резюме коректне і точне формулювання посади, яку ви хочете обійняти, допоможе вам швидше отримати метч із компанією, яка шукає саме вас.
  3. Структуруйте інформацію, яку ви викладете у вашому резюме.
    Основні розділи повинні бути:
    🔸Особиста інформація:
  • ваше ім’я та прізвище, вік (зараз існують полярні думки щодо того чи вказувати в резюме свій вік, тому тут на ваш розсуд),
  • місто проживання, готовність до переїзду в інші міста (якщо така є),
  • ваші контакти (номер телефону; viber; telegram; e-mail; посилання на соцмережі, якщо ваш контент дасть роботодавцю краще розуміння вас як людини; Linkedin),
  • короткий опис вашої цінності для визначеної за посадою ролі;
    🔸Зарплатні очікування. Сформулюйте, базуючись на ваших попередніх фінансових мотиваціях та пропозиціях від роботодавців (навіть якщо ви цю інформацію не вкажете у резюме, ви повинні розуміти для себе свої фінансові очікування, адже рекрутер або майбутній керівник вас точно про це запитають);
    🔸Освіта. Якщо у вашому портфелі великий спектр отриманих знань у різних закладах чи профільних курсах, тренінгах, неодмінно це лаконічно викладіть у своєму резюме;
    🔸Хобі та захоплення. Цей розділ дасть розуміння роботодавцю наскільки ви різносторонні як особистість та наскільки ви органічно ввійдете в корпоративну культуру компанії;
    🔸Попередній професійний досвід. Вказуйте компанії, в яких ви працювали, у зворотному порядку, зазначаючи назву компанії, сферу її діяльності, період вашої із компанією співпраці та ваші досягнення на займаній посаді.

Не потрібно красномовно описувати усі процеси, у які ви були залучені, краще лаконічно і з чіткими цифрами вкажіть свої результати роботи. Наприклад: “збільшено клієнтську базу на 20%, що дозволило зрости у валовому доході на 15%”.

Важливо, щоб ці цифри відповідали дійсності й на інтерв’ю ви змогли розповісти які інструменти використовували і як досягали цих результатів.

📍Пам’ятайте, чим конкретнішим, лаконічнішим і водночас інформативнішим буде ваше резюме, тим більше шансів ви матимете знайти компанію, де ваша мрія отримати офер, який відповідатиме вашим очікуванням, втілиться в реальність.

Після того, як усі пункти вашого резюме сформульовані, надайте йому візуально легкої до сприйняття структури. Особисто я люблю використовувати шаблони.

Успіхів у пошуку роботи мрії!

Тетяна Зайцева — HRBP, HRG, HR консультант, кар’єрний консультант

Дякуємо за інформацію Достойна робота

Прокрутити вгору